Op zoek naar de makreel! Genieten van de tocht en de spanning van de vangst

Makreelvissen kan van eind mei tot half september. Het is een avontuur voor het individu, met het gezin of in groepsverband. Makreelvissen biedt in ieder geval de garantie voor een spannend dagje uit! De scholen makreel bevinden zich deze periode vlak voor de kust. De schipper start de motoren om 07.00 uur om vanaf de Binnenhaven bij de Roompotsluis op de Neeltje Jans op zoek te gaan naar de makreelscholen.

Wanneer de makrelen gevonden zijn geeft de schipper een signaal dat het vissen kan beginnen. We vissen met kunstaas, er is dus geen vers aas nodig. Verplaatsen de scholen zich, dan geeft de schipper het signaal opdraaien en worden de motoren gestart om de school op te zoeken. Hier wordt geavanceerde apparatuur voor gebruikt. Dit gaat door tot de schipper het signaal einde visdag geeft, of als er voldoende vis gevangen is. Tijdens de terugvaart kan de duurzaam gevangen vis gekuist worden.

Vergeet vooral niet te genieten van de zee en de achter de boot vliegende zwermen meeuwen! Eenmaal in de haven aangekomen is het rond 16.00 uur en einde visdag. Als er veel gevangen is, kan de visdag ook eerder eindigen. Op naar huis met een portie zelf gevangen vis, verser kan niet!

Makreelvisserij met Sportvisserij Hoogerwerf is voor iedereen geschikt. Er wordt goede uitleg gegeven aan boord, en ervaring is dus niet per se nodig. Bekijk hieronder de prijzen en de beschikbaarheid in onze viskalender.

Eerst volgende opstapdag(en)

Vrijdag
14-06-2024
Makreel vissen
Zaterdag
15-06-2024
Makreelvissen -VOL
Zondag
16-06-2024
Makreelvissen
Vrijdag
21-06-2024
Makreelvissen
Zaterdag
22-06-2024
Makreelvissen

Reserveren?

+31 (0)111 481505

Reserveren is iedere dag mogelijk van 08.00 uur tot 20.00 uur