Op zoek naar de makreel! Genieten van de tocht en de spanning van de vangst

Makreelvissen kan van eind mei tot half september. Het is een avontuur voor het individu, met het gezin of in groepsverband. Makreelvissen biedt in ieder geval de garantie voor een spannend dagje uit! De scholen makreel bevinden zich deze periode vlak voor de kust. De schipper start de motoren om 07.00 uur om vanaf de Binnenhaven bij de Roompotsluis op de Neeltje Jans op zoek te gaan naar de makreelscholen.

Wanneer de makrelen gevonden zijn geeft de schipper een signaal dat het vissen kan beginnen. We vissen met kunstaas, er is dus geen vers aas nodig. Verplaatsen de scholen zich, dan geeft de schipper het signaal opdraaien en worden de motoren gestart om de school op te zoeken. Hier wordt geavanceerde apparatuur voor gebruikt. Dit gaat door tot de schipper het signaal einde visdag geeft, of als er voldoende vis gevangen is. Tijdens de terugvaart kan de duurzaam gevangen vis gekuist worden.

Vergeet vooral niet te genieten van de zee en de achter de boot vliegende zwermen meeuwen! Eenmaal in de haven aangekomen is het rond 16.00 uur en einde visdag. Als er veel gevangen is, kan de visdag ook eerder eindigen. Op naar huis met een portie zelf gevangen vis, verser kan niet!

Makreelvisserij met Sportvisserij Hoogerwerf is voor iedereen geschikt. Er wordt goede uitleg gegeven aan boord, en ervaring is dus niet per se nodig. Bekijk hieronder de prijzen en de beschikbaarheid in onze viskalender.

Eerst volgende opstapdag(en)

Zaterdag
23-09-2023
Makreelvissen
Zaterdag
30-09-2023
Makreel vissen

tot nu toe laatste makreel tocht einde seizoen 2023

Zondag
01-10-2023
Makreelvissen.

vanwege de goede vangsten tot nu toe hebben we er een dagje aan vast geplakt.

Reserveren?

+31 (0)111 481505

Reserveren is iedere dag mogelijk van 08.00 uur tot 20.00 uur